Food, Gezondheid en welzijn

Een heerlijke manier om af te vallen

Kokosolie versneld naar de status van superfood, aangezien experts talloze voordelen van dit wonderfruit ontdekken. Een van de meest bekende voordelen van kokosolie is dat het helpt bij het afvallen. Maar kokosolie bevat veel vetten, vooral verzadigde vetten. Kokosolie heeft zelfs meer verzadigde vetten dan rundvet. Kokosolie bestaat voor 82% uit verzadigd vet, terwijl rundvet slechts 50% bevat.

De verzadigde vetten in kokosolie verschillen echter van de rest. Wat kokosolie uniek maakt, is dat het MCT’s of middellange keten triglyceriden heeft. Het menselijk lichaam slaat vetten niet altijd op en MCT’s worden gemakkelijk door de cellen verbrand. De cellen zetten MCT’s om in energie en de rest stimuleert het metabolisme.

Bovendien tonen onderzoeken aan dat het opnemen van MCT’s in uw dieet honger op een afstand houdt, wat in feite de calorie-inname vermindert.

Ironisch genoeg wordt het vermogen van kokosolie om het metabolisme aan te drijven en gewicht te verliezen toegeschreven aan de vetten die het bevat.

Kokosolie als bakolie

Deskundigen zijn het erover eens dat matiging de sleutel is bij het consumeren van vetten voor gewichtsverlies. De meest gebruikelijke manier om kokosolie als afslankmiddel te gebruiken, is door het als een bakolie te gebruiken. Het is bestand tegen hoge temperaturen en het is optimaal voor bakken en bakken in vergelijking met andere gezonde olie-opties. Het is ook ideaal voor frituren, als je een gebraden kip niet kunt weerstaan.

Een favoriete optie onder veganisten is om boter of eieren te vervangen door kokosolie tijdens het bakken. Bakken met kokosolie? Oefen op uw favoriete cookie of brownierecept.

Kokosolie bederft de geest

Het vermogen van kokosolie om je tevreden te stellen is een understatement. MCT’s spelen de grotere rol in het verminderen van honger. Hoewel zuivere MCT-olie verschillende verzadigingseffecten kan hebben dan die welke kokosolie consumeren, is aangetoond dat personen die beginnen met het consumeren van kokosolie, op natuurlijke wijze hun calorie-inname verminderen. Het beteugelt ook specifieke hunkeren omdat het snel voedingsstoffen absorbeert.

Een snelle manier om kokosolie in uw maaltijden te introduceren, is door het te mengen in uw proteïne-shakes en smoothies. Vergeet niet om overboord te gaan. Begin met een theelepel per dag en werk zo tot 2 eetlepels per dag voor een optimaal resultaat.

Kokosolie voor ontbijt

Boost uw dag vroeg door kokosolie aan uw ontbijt toe te voegen. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, maar de meest traditionele manier is het consumeren van een eetlepel kokosolie uit de pot direct na het ontwaken. Als u echter geen tolerantie voor kokosolie hebt opgebouwd, raden we dit niet aan, omdat dit tot misselijkheid en maagpijn kan leiden.

Begin met het frituren van eieren en het koken van pannenkoeken met kokosolie. Een andere manier om het te consumeren voor het ontbijt is om een ​​eetlepel of twee in je koffie te mengen. Meng goed of meng het en voeg honing of stevia toe.

Een ander ontbijt geheim is om het te verspreiden op je brood, samen met je favoriete fruit of jam. Als je altijd onderweg bent, kun je kokosolie in je citroensap mengen, wat honing toevoegen en dan je instantontbijt sap opdrinken.

Een experiment met mensen die koffie drinken met kokosolie bleek de stemming van mensen de hele dag te verbeteren en ze aten minder tijdens de lunch. Als je je dag goed wilt beginnen en je je hele dag goed wilt voelen, denk dan aan kokosolie.

Kokosolie als tussendoortje

Deel de gezondheidsvoordelen van kokosolie met uw kleintjes door kokosolie in uw snacks te verwerken. Je hebt alleen biologische popcorn, zeezout en kokosolie nodig in plaats van boter. Films kijken met je kinderen zal nooit meer hetzelfde zijn.

Onthoud altijd wanneer u kokosolie gebruikt voor gewichtsverlies, overweeg dit: pure, organische, ongeraffineerde en ongebleekte kokosolie is een must. Avaera-kokosolie is al het bovenstaande; plus, het is milieuvriendelijk en ondersteunt lokale boeren in Sri Lanka.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *