Food, Gezondheid en welzijn

5 Verrassende Kokoswater Perks

Als je al kokoswater drinkt, zul je ongetwijfeld gelezen hebben dat het het wonderelixer voor ons lichaam. Er zullen door de media ongetwijfeld superpowers aan toegekend zijn. Een glas natuurlijk kokoswater bevat 3 gram vezels, 2 gram eiwit, kalium, magnesium, natrium en calcium, waardoor het zo gunstig voor ons lichaam; EN het bevat verschillende antioxidanten en micronutriënten die gunstig zijn voor aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk en uitdroging. Yay!

Kokoswater heeft extra voordelen of Perks, die je misschien nog niet hebt gehoord. Deze minder bekende voordelen zijn afkomstig van hetzelfde bescheiden glaasje kokoswater. Hier zijn 5 van deze voordelen:

  1. Kokoswater om de geest te doen herleven

We zijn allemaal minder alert wanneer we opstaan ​​en de dag beginnen. Onze gedachten zijn vaak een beetje ongeorganiseerd in de ochtend en bereiken vaak pas enige focus met de traditionele cafeïne boost. Rewind, rewind! Kokoswater kan je ook helpen je mentale processen te hervatten door je de mineralen te geven die nodig zijn om je lichaam te rehydrateren. Als de gedachte aan een ochtend zonder cafeïne te eng is, kun je eventuele negatieve effecten van cafeïne tegengaan door een glas kokoswater toe te voegen. Hiermee kun je de watten in je prachtige ochtendhoofd opruimen en de natuurlijke balans herstellen voor een gezond lichaam en een actieve geest.

Kokoswater is een zuurarm voedsel dat ’s ochtends je buik niet van streek maakt. Je bent misschien geen ontbijtmens, maar jezelf verfrissen met een glas kokoswater geeft je een boost van essentiële vitaminen en mineralen om je te ondersteunen tot de lunch en zonder iets te eten.

  1. Kokoswater om een ​​jeugdige uitstraling te behouden

Onze huid is het grootste orgaan in het menselijk lichaam. Het is voor de hele wereld zichtbaar is. Bij elke vreemde ontmoeting zul je onmiddellijk een mening vormen over je gezondheid en leeftijd. (Hoe durven ze!). Artsen vertellen ons dat elke dag veel water drinken ons helpt gezonde organen te behouden, waaronder een gezonde huid. Dus we proberen het, maar velen van ons verliezen snel hun interesse in gewoon water. Voeg een paar 44-calorie porties kokoswater toe aan je dag en je krijgt het extra voordeel van kalium en die sterke man, vitamine C. Mevrouw Kokos helpt ons bij het produceren van collageen om onze huid steviger te maken en biedt ook bescherming tegen rimpels en lijnen. De cytokinen in kokoswater moedigen nieuwe huidcellen aan om te groeien en de vermoeide oude cellen te vervangen. Goede vernieuwingstruc!

Ooit geprobeerd kokoswater op je huid te gebruiken? Het is uitstekend als een reinigingsmiddel en vochtinbrengende crème en het heeft antischimmel-eigenschappen voor de behandeling van acne en droge plekken. Gebruik een fles rauw, suikervrij kokoswater als een naspoeldoekje voor je haar. Open het en masseer het in je hoofdhuid en haar, spoel het daarna af voor zijdezacht, glanzend, jeugdig haar. Breng de antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen van kokoswater aan op acne. Breng voor het slapengaan kokoswater aan op acne en acnelittekens en spoel ’s morgens af.

  1. Kokoswater om verkoudheid, gewrichtspijn en PMS te voorkomen

Als tonic voor de gezondheid is kokoswater onverslaanbaar. De veelheid aan essentiële voedingsstoffen in zuiver kokoswater worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen en kunnen je immuunsysteem stimuleren en je PH-balans behouden. We weten allemaal hoe de vitamine C in sinaasappelsap verkoudheid voorkomt, maar de antibacteriële elementen in kokoswater (dat ook rijk is aan vitamine C) kunnen infecties bestrijden. Naast het voorkomen van verkoudheid, genezen wonden sneller.

Een goed evenwicht tussen zuur en alkalisch is essentieel om gewrichtsproblemen en immuniteitsproblemen te voorkomen. We krijgen veel zure en toxische componenten uit onze omgeving en hebben de alkalische balans van onbehandeld kokoswater nodig om deze schadelijke elementen te verzwakken en onze PH-balans te herstellen. Een krachtige leverancier van kalium, kokoswater in de voeding voorkomt spierkrampen en verzacht zelfs menstruatiekrampen. En niet alleen krampen van een flinke ijzer workout. 😉

  1. Kokoswater voor spijsvertering

Gemeenschappelijke spijsverteringsklachten, zoals constipatie en diarree, zijn niet beleefd om over te praten, maar BOY oh BOY! We willen zeker verlichting van deze vervelende klachten. De bio-actieve enzymen in kokoswater werken als een zacht, natuurlijk laxeermiddel en helpen ons lichaam bij het doorspoelen van afval en toxines. Het geeft ons zogezegd een goede schoonmaakbeurt. Bovendien is het zeer effectief bij  een aanval van diarree om verloren mineralen aan te vullen en ons een sterke dosis elektrolyten te geven om dat vreselijke poep monster te kalmeren.

Al dat krachtige kalium in kokoswater verlicht het ongemak van een opgeblazen gevoel na een maaltijd. Deze zwelling wordt meestal veroorzaakt door te veel natrium in het voedsel. Kalium blaast de bloat en verlicht ongemak. Dus neem een ​​glas kokoswater na een zware maaltijd en je zult het verschil voelen.

Kokoswater om hoofdpijn te verlichten

De meeste hoofdpijn wordt veroorzaakt door uitdroging, ofwel omdat je geen voldoende hoeveelheid water hebt binnengehaald, of niet voldoende wordt gehydrateerd door het water dat je consumeert. Voor de meeste mensen houdt het drinken van voldoende water hoofdpijn op afstand, maar als er hoofdpijn is, drink dan wat kokoswater voordat je overweegt enig vorm van medicijnen toe te dienen. Kokoswater pakt een mega-magnesium wand aan die de hoofdpijn onder controle houdt door de bloedcirculatie te verhogen en pijnverminderende hormonen vrij te geven.

Te veel drinken van alcoholische dranken kan de nacht ervoor ernstige uitdroging veroorzaken samen met enkele de hangover symptomen van de volgende ochtend zoals zwakte, dorst, desoriëntatie en het trillen. Al deze symptomen worden veroorzaakt door uitdroging en de perfecte remedie is kokoswater vanwege de intensieve rehydraterende effecten. Je zult je snel beter voelen en uiteraard tegen jezelf vertellen dat je noooit meer gaat drinken 😉

Les geleerd? Waarschijnlijk niet. Godzijdank is er kokoswater!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *