Food, Gezondheid en welzijn

Hoeveel kokoswater mag je eigenlijk drinken?

Verfrissend, lichtzoet met de heerlijke geur van kokos….ik hou gewoon van kokoswater! En ik ben niet de enige.

Alleen al in de Verenigde Staten bereikte de verkoop van kokoswater meer dan een half miljard dollar in 2016 en zal naar verwachting in 2020 meer dan een miljard dollar bedragen. Goh! Wat maakt deze heerlijke dorstlesser nou zo populair?

In kokoswater zitten heel veel gezonde voedingsstoffen. Het magische elixer bevat kalium, magnesium, fosfor, calcium, koper en natrium, zonder de toegevoegde suiker en chemicaliën van populaire sportdranken. Deze krachtige mineralen geven kokoswater  ultieme gezondheidsvoordelen. Niets vult elektrolyten sneller in het menselijk lichaam aan dan kokoswater en heeft minder calorieën en minder natrium dan de meeste sportdranken.

Kokoswater is de heldere vloeistof afkomstig van baby-kokosnoten. Het is geen water met kokossmaak, noch is het kokosmelk, die gemaakt is van kokosvlees. De textuur is licht en het smaakt licht zoetig met een zachte zuurgraad waardoor kokoswater een fris gevoel geeft.

Dus, hoeveel kokoswater mag je nou drinken?

Ik drink minstens twee keer per dag een portie – zelfs meer als ik aan het sporten ben. Ik kies voor gewoon, meestal niet-gearomatiseerd water dat ongeveer 45 calorieën per portie van 250 ml bevat. Als je toch een gearomatiseerde twist wilt, kies dan voor biologisch op smaak gebracht met kruiden en/of specerijen.

Het is de perfecte verfrissing voor mij in de ochtend op een lege maag. Het maakt me wakker en maakt me klaar voor de dag. Als ik ’s middags moe ben neem ik vaak nog een glas. Ik zorg dat ik altijd gekoeld kokoswater thuis of op het werk heb.

Andere momenten waarop kokoswater gunstig is om te drinken zijn:

· Voor en na lichamelijke inspanning om onmiddellijk je energie te herstellen.

· Voor het eten, zal het drinken van kokoswater het gevoel van verzadiging vergroten en helpen bij het beheersen van je eetlust.

· Na een maaltijd zal dit heerlijke gezondheidselixir de spijsvertering ondersteunen en de effecten van zure reflux – oftewel brandend maagzuur voor de kijkers thuis – tegengaan.

· Voor het slapengaan zal het drinken van kokoswater een goede nachtrust bevorderen en helpen bij het verwijderen van gifstoffen in het lichaam.

· Met zijn gezonde herstellende mineralen is kokoswater een effectieve en heerlijke manier om de effecten van een kater te kalmeren. 😉

Geniet ervan!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *