Food, Gezondheid en welzijn

Kokoswater versus Sportdrank

Pfff! Bam! Ben net klaar met mijn crossfit training. Ik heb dorst en heb dus een drankje nodig. Ik ga wat water drinken met een beetje citroenzuur, zout en wat kunstmatige smaakstoffen.

Hooo wacht! Even terugspoelen…Ik heb juist wat elektrolyten nodig! Ik zal er wat monokaliumfosfaat, magnesiumchloride en calciumchloride in doen. En voor mijn gezondheid, wat niacinamide (B3), pyridoxinehydrochloride (B6) en cyanocobalamine (B12). Voor iets extra’s en onderscheidends, kies ik voor sucralose, acesulfaamkalium, calciumdinatriumedta. Ik ben bijna klaar, want het heeft nog een magische “finishing touch” ingrediënt nodig. Daarvoor kies ik voor de kleuren – Rood 40 en Blauw 1.

Ik heb zojuist een sportdrank zonder calorieën gemaakt. Ja, er zijn geen calorieën, maar ik wil dat niet drinken. Zelfs zonder de toegevoegde suiker van de meeste sportdranken, klinkt dit niet goed voor mij. Ik zal die chemische cocktail niet inschenken voor mijn mooie, gezonde lichaam! En hoe zit het met dat citroenzuur? Ik heb gehoord dat het is gemaakt is van zwarte schimmel. Gatver!

Sportdranken voegen meestal een combinatie van gefabriceerde zoetstoffen toe, zoals sucralose, aspartaam ​​of acesulfaam-kalium, die allemaal verborgen gevaren voor onze gezondheid bevatten. De capaciteit van ons lichaam om deze substituten te verteren is relatief onbekend en de langetermijneffecten van deze laboratorium inventies zijn onzeker. Het is inmiddels wel bekend dat chemische suikervervangers de gunstige darmflora-behoefte aan goede spijsvertering verminderen en bijdragen aan insulineresistentie.

De zogenaamde “natuurlijke” zoetstoffen zijn niet beter voor ons lichaam. Ze worden meestal gemaakt van bieten en maïs die niet genetisch gemodificeerd zijn (GMO). Je kunt kiezen naar een sportdrank om uw lichaam aan te vullen na het sporten, maar je krijgt hierdoor schadelijke, onnatuurlijke voedselproducten binnen.

Ik heb een beter idee. Je raadt het vast al: KOKOSWATER!

Coconuts

Iedereen heeft het over de voordelen van kokoswater! Voor slechts 40 calorieën in een portie van 240 ml krijg je deze gezonde voedingsstoffen – vezels, eiwitten, vitamine C, magnesium, mangaan, kalium, natrium en calcium. De dingen die je nodig hebt om je lichaam aan te vullen na het sporten. In feite zijn deze voedingsstoffen al aanwezig in een gezond lichaam, waardoor het een zeer uitstekende isotone drank is. Een portie van 240 ml met zuiver kokoswater heeft de precieze verhoudingen van natrium, kalium en calcium voor de juiste spierontspanning en -samentrekking na een potje trainen.

Waar komt het fabelachtige water eigenlijk vandaan? Kokoswater is de heldere vloeistof die wordt aangetroffen in onrijpe kokosnoten. Verse kokosnoten worden geoogst terwijl ze groen zijn en worden vervolgens uit de noot meteen gebotteld of ingeblikt verkocht. Het beste kokoswater wordt gewonnen met behulp van een koude filtratieproces om zijn meest natuurlijke staat te behouden. Het is heerlijk! Zonder iets toe te voegen in het laboratorium, is kokoswater perfect zoals het is. Ik drink kokoswater, afgewisseld met gefilterd H2O, om mijn lichaam tijdens en na inspanning te ondersteunen.

Ik ben geen wetenschapper, maar ik kan wel raden dat voedingsstoffen die door de natuur zijn gemaakt en binnenin jonge kokosnoten worden gevonden beter moeten zijn voor ons dan iets dat is uitgevonden in het laboratorium van een groot voedselbedrijf. Kokoswater is voedzaam en genezend voor de menselijke gezondheid. Dezelfde natuurlijke voedingsstoffen die in dit gezondheids elixer aanwezig zijn, bieden meer steun aan ons lichaam dan alleen elektrolyten. Studies wijzen uit dat kokoswater antioxiderende eigenschappen kan hebben. Het kan de gezondheid van het hart ondersteunen, de bloeddruk verlagen en voordelen bieden aan mensen met diabetes.

Ik heb dorst, maar ik wil geen sportdrankje. Ik heb een goede teug nodig van kokoswater vers uit de natuur.

Yeah!!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *