Food, Gezondheid en welzijn

Kokoswater versus Sportdrank

Zooo…BAM!! Ik ben net klaar met mijn crossfit training. Ik heb dorst en heb daarom een ​​drankje nodig. Ik ga wat water drinken met een beetje citroenzuur, zout en wat kunstmatige smaakstoffen. Hooo wacht! Terugspoelen …

Ik heb alleen wat elektrolyten nodig! Ik doe er wat monokaliumfosfaat, magnesiumchloride en calciumchloride in. En voor mijn gezondheid, wat niacinamide (B3), pyridoxinehydrochloride (B6) en cyanocobalamine (B12). Voor iets extra’s en onderscheidends kies ik voor sucralose, acesulfaam kalium, calcium dinatriumedta. Ik ben bijna klaar, omdat het nog steeds een magische “finishing touch” nodig heeft. Daarvoor kies ik de kleuren – Rood 40 en Blauw 1.

Ik heb net een sportdrank gemaakt zonder calorieën. Ja ja, zonder calorieën, alleen wil ik dit niet drinken. Zelfs zonder de toegevoegde suiker van de meeste sportdranken, klinkt dit niet goed voor mij. Ik ga die chemische cocktail niet schenken voor mijn mooie, gezonde lichaam! En hoe zit het met dat citroenzuur? Ik hoorde dat het van zwarte schimmel is gemaakt. Gatver!

Sportdranken voegen meestal een combinatie van bewerkte zoetstoffen toe, zoals sucralose, aspartaam ​​of acesulfaam-kalium, die allemaal verborgen gevaren zijn voor onze gezondheid. Het vermogen van ons lichaam om deze substituten te verteren is relatief onbekend en de langetermijneffecten van deze laboratoriuminvesteringen zijn onzeker. Het enige dat bekend is, is dat chemische suikervervangers de goede darmflora voor een goede spijsvertering verminderen en bijdragen aan insulineresistentie. De zogenaamde “natuurlijke” zoetstoffen zijn niet beter voor ons lichaam.

Ze worden meestal gemaakt van bieten en maïs die genetisch gemodificeerd zijn (GMO). Als je een sportdrank kiest om je lichaam aan te vullen na het sporten, dan krijg je schadelijke en onnatuurlijke voedselproducten binnen.

Wacht, ik heb een beter idee. Je raadt het waarschijnlijk al: KOKOSWATER!

Iedereen heeft het over de voordelen van kokoswater! Voor slechts 40 calorieën in een portie van 240 ml, krijg je deze gezonde voedingsstoffen binnen: vezels, eiwitten, vitamine C, magnesium, mangaan, kalium, natrium en calcium. De ingrediënten die je nodig hebt om je lichaam aan te vullen na het sporten. In feite zijn deze voedingsstoffen al aanwezig in een gezond lichaam, waardoor het een uitstekende isotone drank is. Een portie van 240 ml puur kokoswater heeft de exacte hoeveelheden natrium, kalium en calcium voor een goede spierontspanning en -contractie na de training.

Waar komt nou eigenlijk het fantastische water vandaan? Kokoswater is de heldere vloeistof die wordt gevonden in jonge kokosnoten. Verse kokosnoten worden geoogst, terwijl ze groen zijn en worden vervolgens uit de noot gekraakt en verpakt. Het beste kokoswater wordt gewonnen met behulp van een koud filtratie proces om de meest natuurlijke smaak te behouden. Het is heerlijk! Zonder toevoeging uit een laboratorium is kokoswater perfect zoals het is. Ik drink kokoswater, afgewisseld met gefilterd H2O, om mijn lichaam te ondersteunen tijdens en na het sporten.

Ik ben geen wetenschapper, maar ik kan wel raden dat voedingsstoffen die door de natuur worden gemaakt en in jonge kokosnoten worden gevonden beter voor ons zouden moeten zijn dan iets dat uitgevonden is in het laboratorium van een groot levensmiddelenbedrijf. Kokoswater is voedzaam en draagt bij aan de menselijke gezondheid.

Dezelfde natuurlijke voedingsstoffen die aanwezig zijn in dit gezondheidselixer bieden ons lichaam meer ondersteuning dan alleen elektrolyten. Studies tonen aan dat kokoswater anti-oxiderende eigenschappen kan hebben. Het kan de gezondheid van het hart ondersteunen, de bloeddruk verlagen en mensen met diabetes voordelen bieden.

Als ik dorst heb, geef ik niet de voorkeur aan een kleurstof rijk en bewerkt sportdrankje.

Doe mij maar een goede slok kokoswater! Deze doet wonderen en is lekker vers uit de natuur.

Jaaaa!!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *