Laten we Sri Lanka herbebossen!

Ontbossing is een van de meest plechtige milieukwesties in Sri Lanka. Het parelvormige eiland had 49% bosbedekking in 1920, maar dit percentage is in 2005 met 26% gedaald. Als we doorgaan met het verwijderen van bosbedekking voor landbouw of andere middelen, zal de degradatie van bossen in Sri Lankan in de toekomst rampzalig zijn, waardoor overstromingen zullen ontstaan. , aardverschuivingen en bodemerosie. Het pauzeert ook een ernstige bedreiging voor de biodiversiteit van Sri Lanka. Sri Lanka heeft 751 gemarkeerde soorten amfibieën, vogels, zoogdieren en reptielen waarvan 21,7% endemisch is, en meer dan 3314 soorten vaatplanten, waarvan 26,9% endemisch zijn.

Bomen zijn de bekendste ‘technologie’ om onze planeet te koelen, overtollige CO2 te verwijderen, zuurstof te leveren en een reinigend effect op de lucht te hebben. In één jaar kan een hectare volwassen bomen genoeg zuurstof voor 18 mensen bieden. Bomen absorberen de overtollige koolstofdioxide (CO2) uit de atmosfeer, verwijderen en opslaan de koolstof terwijl zuurstof wordt teruggegeven aan de lucht.

Zoals we allemaal weten, maken herbebossingsprojecten in ontwikkelingslanden lokale gemeenschappen veel meer dan traditionele ontwikkelingshulp. Ze verzamelen zaden, zaailingen in kwekerijen, verplanten en zorgen voor de bomen terwijl ze groeien, creëren banen op lange termijn en tillen hele gezinnen uit extreme armoede.

Samenwerken met vrijwilligers

We werken samen met een groep vrijwilligers die ons helpen nieuwe kokospalmen te planten op staatscorporaties van kokosnootblokken waar ze kunnen groeien en kokospalmen kunnen cultiveren. Een deel van onze winst zal worden geïnvesteerd in de Reforest Sri Lanka-groep zodat ze hun werk kunnen voortzetten om bomen te planten, de bossen te onderhouden en het succes van planten te maximaliseren, inheemse, endemische en ayurvedische planten te beschermen en meer bewustzijn bij de lokale bevolking te creëren.

IMG_8071
IMG_8070

Sri Lankaanse bio-diversiteit behouden

We werken momenteel aan nieuwe productontwikkelingen waarbij we producten van de kokosnootfruit combineren met Sri Lankaanse kruiden, Sri Lankaanse Ayurveda en inheemse smaken. Dit alles met het doel om de inheemse en endemische planten en kruiden te beschermen en om de wereld op de hoogte te stellen van hun helende eigenschappen in voedsel, dranken en cosmetica.

Voor de liefhebber van visueel

Bekijk een video over de geschiedenis en doelen van Avaera