Samenwerken met Thuru de Boom Experts in Sri Lanka!

Plant een Thuru met ons!

Inmiddels weten we dat kleinschalige projecten in samenwerking met de lokale gemeenschap en overheden veel effectiever zijn dan de traditionele ontwikkelingshulp.

Avaera werkt samen Thuru. Een vrijwilligersorganisatie die alles weet van bomen of kokosbomen plant projecten. Thuru is zelfs het Sinhala woord voor Boom.  De focus van de lokale projecten ligt op het verzamelen en verspreiden van zaden, en het planten en voeden van de kokosbomen tot volwassenheid. 

Een deel van onze winst van de B2B verkoop in de Travel, Sports en Hotel industrie  wordt geïnvesteerd in de Thuru groep.

Het onderhoud van de bomen en bossen behoort ook tot hun veelzijdige takenpakket. Op de langere termijn wordt er weer een nieuw en een groter leef- en woongebied gecreëerd voor inheemse, endemische en ayurvedische planten en diersoorten. Dit vergroot het groene bewustzijn onder de lokale bevolking en zorgt tevens voor werkgelegenheid. Dus ga bomen planten met die handel! 😉

2020:  2.000.000 bomen!

Het doel van de Stichting Thuru is om tegen eind 2020 2 miljoen bomen te planten. Avaera werkt graag mee aan hun bomen missie.

Voor de liefhebber van visueel

Bekijk een video over dit proces: