Plant een Thuru met ons!

De afgelopen 30 jaar is Sri Lanka veel minder groen geworden door het kappen van bomen. In 1990 was 37% van Sri Lanka bedekt met tropisch woud. Dit is inmiddels gedaald tot 28%, wat lager is dan het wereldgemiddelde (31%). Bosbedekking onder 25% zal rampzalige gevolgen hebben voor de biodiversiteit in Sri Lanka.

Avaera betekent liefde en mededogen en is gebouwd rond de missie om van de aarde een betere plek te maken om te wonen. We willen teruggeven aan Moeder Aarde. Moeder Aarde geeft ons prachtige kokosvruchten waarmee we water maken en daarom herplanten we kokospalmen in Sri Lanka met de hulp van onze klanten. Een deel van onze winst van de B2B verkoop in de Hospitality industrie  wordt geïnvesteerd in het planten van bomen. 

Avaera werkt samen een vrijwilligersorganisatie die alles weet van bomen of kokosbomen plant projecten. De focus van de lokale projecten ligt op het verzamelen en verspreiden van zaden, en het planten en voeden van de kokosbomen tot volwassenheid. Het onderhoud van de bomen en bossen behoort ook tot hun veelzijdige takenpakket. Op de langere termijn wordt er weer een nieuw en een groter leef- en woongebied gecreëerd voor inheemse, endemische en Ayurvedische planten en diersoorten. Dit vergroot het groene bewustzijn onder de lokale bevolking en zorgt tevens voor werkgelegenheid.

2020:  2.000.000 bomen!

Het doel van de lokale stichting is om tegen eind 2020 2 miljoen bomen te planten. Avaera werkt graag mee aan hun bomen missie.

Bekijk een video over dit proces: