De afgelopen 30 jaar is Sri Lanka niet meer zo groen en bedekt met bomen zoals vroeger. In 1990 was er 37% bosbedekking in Sri Lanka en aan het begin van 2016 is het teruggebracht tot 28%, wat onder het wereldgemiddelde ligt (31%). Een bosbedekking onder 25 % zal desastreuze gevolgen hebben voor de biodiversiteit in Sri Lanka.

Avaera betekent liefde en compassie en is opgezet en opgebouwd rondom de missie om de wereld een klein beetje beter te maken door terug te geven aan Moeder Aarde. Moeder Aarde geeft onze overheerlijke kokosnoten, waarmee wij olie en water maken en in ruil daarvoor herplanten we kokosbomen in Sri Lanka. Het teruggeven doen we door het terugplanten van kokosbomen in samen met jullie, onze klanten.

We willen tastbaar een verandering teweeg brengen met Avaera en ons aandeel zichtbaar maken door het planten van kokosbomen. Onze klanten kunnen direct meehelpen aan onze Bomen Plant Missie bij aankoop van Avaera producten.

Hoe dan?

Bij iedere aankoop van een van onze producten kun je ervoor kiezen – voordat je afrekent – om een boom te planten in Sri Lanka door voor 1 euro extra te betalen. Na het vinkje kun je de app thuru downloaden, waarmee je jouw geplante boom kan volgen naar volwassen groei.

2020 2 miljoen bomen

Het doel van de Stichting Thuru is om tegen eind 2020 2 miljoen bomen te planten. Avaera werkt graag mee aan hun bomen missie.

Voor de liefhebber van visueel

Bekijk een video over dit proces: